B Kan Grubuna Göre Beslenme

Kan grubunda beslenme son dönemlerde ortaya çıkmıştır ve bilimselliği araştırılma aşamasındadır. Ama yine de sağlıklı beslenmeye ek olarak B kan grubunda beslenmede de bazı püf noktalar vardır.

Etler

Sonuçta, B pozitif veya B negatif kanınız olup olmadığı önemli değil, et dahil yememeniz gereken yiyecekler aynıdır. Kuzu eti, geyik eti, tavşan ve balık yemeye teşvik edilirken, tavuk ve domuz eti yemekten vazgeçersiniz. Diğer tüm kümes ve hayvan etleri B kan grubunda beslenme prosedüründe önerilmez, ancak küçük porsiyon hindi yiyebilirsiniz. Ayrıca ıstakoz, yengeç veya karides gibi kabuklu deniz hayvanlarını da yememenizi önerilir. B tipi kanınız varsa, yediğiniz sığır eti miktarını da sınırlamalısınız.

Meyve ve sebzeler

Meyve ve sebzeler, temel vitamin ve mineralleri sağladıkları için diyetinizin önemli bir parçası olsa da, B pozitif kanınız varsa yememeniz gereken birkaç çeşit meyve sebze vardır. Kan Grubu Diyetinde çoğu meyveyi yiyebilirken, kaçınılması gereken tek çeşit hindistancevizidir. B tipi kanınız varsa yeşil yapraklı yiyecekleri beslenmenizde doldurabilirsiniz ancak mısır, domates, avokado ve balkabağını ne yazık ki atlamalısınız.

Tahıllar ve Baklagiller

B tipi kanınız varsa pirinç ve yulaf ezmesi izin verilen tahıllar arasında yer almaktadır ancak diyetinizden çıkarmanız gereken başka seçenekler de vardır. Bunlar, ekmek ve makarna gibi buğday bazlı yiyecekler dahil olmak üzere mercimek ve buğdayı içerir. B tipi pozitif kanınız varsa, nohut ve siyah fasulye dahil olmak üzere belirli fasulye çeşitlerinden de kaçınmalısınız.

Ek Gıdalar

Kan gruplarında beslenmeye göre, çoğu süt ürününü B pozitif kanınız varsa yiyebilirsiniz, ancak mavi peynir ve Amerikan peynirinden kaçınmalısınız. Ketçap ve biber gibi bazı baharat ve baharatları da atlamalısınız. B pozitif kanınız varsa brendi, viski, rom, cin ve votka gibi damıtılmış likörler de sınırsızdır.

B Kan Grubunda Örnek Bir Günün Diyeti

Kan gruplarında beslenmede bu yasaklar listesi ile diyetle iyi yemek yemek zor değil ama biraz mutfak hayal gücü gerektirebilir. Kahvaltıda yeşil yapraklı çırpılmış yumurta servis etmeyi deneyin (lahana, roka ve ıspanak karışımı işe yarar) ve öğle yemeğinde ızgara somon ile ıspanak salatası servis edin. Akşam yemeğinde, bol miktarda sebze ve kinoa gibi buğdaysız bir tahılla servis edilen terbiyeli kebaplarla kendinizi ödüllendirin. Mutlaka her diyette olduğu gibi bol su tüketin ve yeterli fiziksel aktiviteye hayatınızda yer açın. Alkol yüksek kalorili olduğu için diyetlerde istenmese de illa ki içecekseniz brendi, rom, vokta gibi damıtılmış alkollerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Menü planlama için bir beslenme ve diyet uzmanından yardım alabilirsiniz.